Bescherm je bedrijf

Stappenplan

Op negen onderdelen kun je stappen ondernemen om je informatie beter te beveiligen. Personaliseer het stappenplan om de voor jou relevante stappen over te houden. Dan krijg je ook meteen een handig overzicht van tools & tips. Heb je de quick scan al gedaan, dan zie je hieronder je onderdelen waar je aandacht nodig is. Bespreek de stappen eens met jouw ICT-partner.

Personaliseer het stappenplan en maak het voor jouw bedrijf op maat. Met het advies krijg je een overzicht van de stappen die jouw bedrijf moet zetten. Ook krijg je meteen een handig overzicht van tools & tips.

Personaliseer het stappenplan

Thema 7: Beveiliging ICT

Loop na welke soort verbindingen je hebt met de buitenwereld en zorg dat deze goed beveiligd zijn. Maak hierbij gebruik van experts om dit te controleren. Als je een webwinkel hebt, kijk dan eens bij de tools voor een specifieke tips. Laat de veiligheid van de website ook eens testen door een gespecialiseerd bureau.

i

Stel het direct updaten van software verplicht. Veel inbraken of lekken ontstaan door software die niet geüpdatet is. Gebruik de lijst die je hebt gemaakt voor je hard- en software als overzicht. Let ook op upgrades van bijv. firewalls, smartphones, tablets. Als je online software (in de ‘cloud’) gebruikt, worden updates voor je geïnstalleerd door de leverancier.

i