Bescherm je bedrijf

Stappenplan

Op negen onderdelen kun je stappen ondernemen om je informatie beter te beveiligen. Personaliseer het stappenplan om de voor jou relevante stappen over te houden. Dan krijg je ook meteen een handig overzicht van tools & tips. Heb je de quick scan al gedaan, dan zie je hieronder je onderdelen waar je aandacht nodig is. Bespreek de stappen eens met jouw ICT-partner.

Personaliseer het stappenplan en maak het voor jouw bedrijf op maat. Met het advies krijg je een overzicht van de stappen die jouw bedrijf moet zetten. Ook krijg je meteen een handig overzicht van tools & tips.

Personaliseer het stappenplan

Thema 2: Beveiligingsrichtlijnen

Stel beveiligingsrichtlijnen voor jouw bedrijf op. Beschrijf daarin welke informatie beschermd moet worden en hoe de organisatie (ook de medewerkers) met beveiliging om moeten gaan. Hierin beschrijf je ook wie verantwoordelijk is voor deze richtlijnen.

i

Bepaal of medewerkers eigen spullen (‘devices’) mogen meenemen op jouw netwerk. Maak met je medewerkers afspraken hoe ze veilig mobiel kunnen werken. Verwerk dit in je beveiligingsrichtlijnen en de huisregels.

i